Nieuws

 • Samarja vertegenwoordigd Suriname in Japan

  Stg.Samarja vaardigt een trainee af voor jaarlijkse JICA training

  ...Lees meer

Projecten

 • Samarja heeft nu de volgende actieve projecten:

   

  • Scholen Project 2: Natuur & Milieu Pakketten voor alle lagere scholen
  • ...
  ...Lees meer
Wie zijn wij

Samarja is een onafhankelijke non-profit organisatie welke zich inzet voor milieuontwikkeling in Suriname. De concentratie is op de bewustwording, facilitair en coördinatie omtrent het recyclebare afval gebeuren in Suriname. Samarja is opgericht met als doelstelling “het bevorderen van milieu ontwikkeling in Suriname”

 

Stichting Samarja bestaat officieel sinds 24 december 2008 maar de leden en vrijwilligers werken al jaren aan een beter Surinaams milieu. Samarja beschikt kader in de kennis velden van milieu wetenschappen, chemie, bestuurskunde, wetgeving en sociologie. Samarja heeft als organisatie enkele kernwaarden.

 

 • Het duurzaam inzetten van tijd en middelen. Samarja concentreert zich op langere termijn strategische milieu doelen. Samarja zet zich in voor duurzame en permanente oplossingen.
 • Het samenwerken met alle relevante instanties en belanghebbende zonder discriminatie van enige soort.  Het milieu is iedereen zijn verantwoordelijkheid en ongeacht sociale status en denominatie moet een ieder deze verantwoordelijkheden nakomen.
 • Het bestuur en haar adviseurs komen niet in aanmerking voor een salaris of een vergoeding. Gedoneerde en gesponsorde middelen komen uitsluitend ten goede voor hun bestemde milieu doelen.

 

Onze leden en vrijwilligers noemen we Samarijan’s(sa-ma-ri-djans), van kinderen tot gepensioneerden, iedereen die kan en wil helpen krijgt de ondersteuning om dat ook werkelijk te doen.Bestuur:

Voorzitter dhr. Anwar Alibux
08877618
Secretaris dhr. Nasier Alibux 08294826
Lid/ IT  en Certificering
dhr. Franklin Maanster 08138844

Raad van Advies:

 

 

Volledige naam: Stichting Samarja ter bevordering van Milieu Ontwikkeling in Suriname

Opgericht: 24 december 2008
Postadres: Zwartenhovenbrugstraat 202-A
Paramaribo, Suriname
Telefoon: 00597-471331
E-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Bank:

DSB Srd rek. # 68.99.293
U$ rek. # 68.99.307
Euro rek. # 71.81.000